Szabadtéri programot szervezett vasárnapra? Inkább gondolja át!

2021. május 1. – 21:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A napfényes szombat délután után megérkezik Magyarországra a hét utolsó napjára jósolt hidegfront, úgyhogy aki szabadtéri programot, például kirándulást, kerékpározást, teraszozást, esetleg kerti munkát tervezett volna, az jobban teszi, ha újra átbeszéli a vasárnapját az érintettekkel.

Erős, viharos széllel és csapadékkal érkezik meg hazánkba a hidegfront: a viharosnak ígérkező szombat éjszaka után vasárnap napközben újabb záporok, zivatarok várhatóak. Az Időkép előrejelzése szerint a front előtt még akár 27 fokig is melegedhet a levegő, északnyugaton lesz hűvösebb, majd napközben északnyugat felől megérkezik a lehűlés más tájegységeinkre is.

A zivatar és a viharos szél miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, közölte az OMSZ szombaton az MTI-vel. Felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyékre adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést, derült ki a tájékoztatásból.

Az előrejelzés szerint a zivatarok környezetében az intenzív – helyenként rövid idő alatt 20-30 millimétert meghaladó – csapadék mellett nagyobb területen fordulhatnak elő 60-80, néhol 80-90 kilométer/órás szélrohamok, illetve akár 2 centiméter átmérőnél is nagyobb jég is eshet.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn délnyugat kivételével szeles időre számíthatunk, északon helyenként viharos lökések is lehetnek. Kedden olyan hűvös lesz a reggel, hogy az északi völgyekben gyenge fagy is előfordulhat, majd délutánra várhatóan 16-22 fokig melegszik a levegő. Szerdán újra hidegfront érkezik, záporok, zivatarok ismét előfordulhatnak.

Az Időkép közvetíti is a viharosnak ígérkező szombat éjszakát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!