Válogatott focistának adta ki magát, több százezer forintot csalt ki járókelőktől egy férfi Budapesten

2021. április 30. – 16:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy korábbi válogatott focistának adta ki magát O. Attila, és így csalt ki pénzt emberekből. Leszólította a járókelőket az utcán, bemutatkozott a focista nevében, majd pénzt kért kölcsön arra hivatkozva, hogy lerobbant az autója, és nincs nála elég pénz az autómentő kifizetésére. Állítólagos szorult helyzetét azzal is magyarázta, hogy gyermekéért el kell mennie a kórházba, de közben fogadkozott, hogy a kölcsönt még aznap visszaadja. Megadta telefonszámát, sőt, a bizalmatlanabbaknak megmutatta a focista Facebook-profilját is.

Mivel a férfi valóban hasonlított a labdarúgóra, a kételkedők bedőltek a mesének, és több 10 ezer forintokat adtak a csalónak, aki aztán soha többé nem jelentkezett.

Kilenc embert vert át, és több százezer forintot csalt ki a segítségére siető emberektől 2020 júniusa és 2021 áprilisa között Budapesten.

A ferencvárosi rendőrök április 26-án fogták el a csalássorozat feltételezett elkövetőjét, O. Attilát. Az ötvenéves férfit kilenc rendbeli csalással gyanúsították meg, és indítványozták a letartóztatását – olvasható a rendőrség közleményében. A nyomozati iratok már az ügyészségnél vannak.

Megkérdeztük a BRFK sajtóosztályától, hogy melyik válogatott focistára hasonlít a gyanúsított, de nem adhatták ki a nevét.

Frissítés: Kenesei Krisztiánnak adta ki magát

A Blikk úgy tudja, hogy Kenesei Krisztián nevével élt vissza a csaló. A korábbi válogatott focista a lapnak később meg is erősítette a történteket:

„Felháborított az eset, örülök, hogy pont került a végére. Az átverések évekkel ezelőtt kezdődtek, abban az időben hetente kerestek meg a sértettek, hogy tudják, hogy nem én voltam, de valaki visszaélt a nevemmel. Háromszor voltam a rendőrségen feljelentést tenni. Ne dőljön be senki olyannak, aki a nevemben pénzt kér! Azt, hogy miért tartott ilyen sokáig elkapni, inkább nem kommentálnám”

– mondta Kenesei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!