Mentesülnek a magyar utazási korlátozások alól a védettségi igazolvánnyal rendelkezők

2021. április 30. – 08:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mától nem vonatkoznak a magyar utazási korlátozások a védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárokra – derült ki a csütörtök este közzétett rendeletből. Ez azt jelenti, hogy amikor belép valaki a magyar határnál, az itthon kiállított védettségi igazolványt és a személyi igazolványt kell csak felmutatnia, és mentesül a karantén alól.

Ugyancsak mentességet kaptak az utazási korlátozások alól azok, akik védettségi igazolványát egy olyan országban állították ki, amellyel kétoldalú megállapodást kötött Magyarország a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról.

Szijjártó Péter külügyminiszter és Pintér Sándor belügyminiszter rendeletben teszi közzé majd azoknak az államoknak a neveit, amelyekkel kétoldalú szerződést kötött Magyarország. A külügyminiszter csütörtökön már be is jelentette, hogy Szerbiával és Montenegróval megszületett ez a megállapodás, de tárgyalnak Izraellel és Görögországgal is. Jelenleg tehát Szerbiába és Montenegróba lehet szabadon utazni magyar védettségi igazolvánnyal, és a Szerbiában, valamint Montenegróban kiállított védettségi igazolvánnyal lehet beutazni korlátozások nélkül Magyarországra.

A rendelet csütörtök 23 órakor már hatályba is lépett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!