Ingyenesen átadja az állam a kisvárdai kórházat a görögkatolikus egyháznak

2021. április 30. – 10:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július 1-jétől a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház, azaz a görögkatolikus egyház lesz a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház fenntartója.

A szerda este megjelent rendelet szerint „a lakosság egészségi állapotának javítása és az egészségügyi ellátórendszer továbbfejlesztése érdekében” az állam ingyenesen átadja a kórház fenntartói jogát és vagyonát az egyháznak, az átadás előkészítésével Kásler Miklóst bízták meg.

A Hvg.hu cikke szerint a kisvárdai kórházat tíz éve 3,1 milliárd forintból újították fel, a beruházás kilencven százalékát uniós forrásból biztosították.

Az egyház közleménye szerint a tervezett fenntartóváltás nem érinti az orvosok, ápolók, munkavállalók munkajogi helyzetét, és közfeladata változatlan marad.

„A Felső-Szabolcsi Kórház egyházi fenntartású egészségügyi intézményként a lehető legmagasabb szakmai színvonalon, keresztény értékrend szerint, közösséget alkotva kíván segíteni az ellátást igénylő betegeken, felekezeti hovatartozás nélkül.”

Azt is írják, „az egyházi fenntartású kórházak nemcsak minőségi szolgáltatást nyújtanak, hanem más szemléletet is képviselnek”, tevékenységüket „alapjában véve jobbá teszi, ha abban jelen van a másik emberhez szeretettel való fordulás, a megértés, az empátia, a másik ember iránti felelősségvállalás, gondjainak enyhítése”.

Egyházi fenntartású intézményként a kórház hosszú távú törekvése az egészségügyi ellátás színvonalának emelése, a kórházi infrastruktúra javítása, a betegelégedettség növelése és az egészségügyi dolgozók megtartása, ezáltal olyan értékek megteremtése, amelyek jobbá teszik az egészségügyi ellátást, példaként járva a többi kórház előtt – olvasható a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!