Vagyonnyilatkozatáról kérdezték a Fidesz érdi képviselőjét, aki azt válaszolta: Büdös kommunista

2021. április 30. – 12:55

Másolás

Vágólapra másolva

„Remélem nem bántom meg, de privát véleményem szerint ön egy hazug, rosszindulatú, manipulatív, velejéig romlott büdös kommunista, aki a lelkét is eladná, csak, hogy kitűnjön propagandista társai közül gazdái, és a többi hasonszőrű elvtelen senki előtt”

– így reagált Bács István érdi fideszes önkormányzati képviselő, amikor az Átlátszó arról kérdezte, miért nem vallotta be a saját cégének nyújtott 71 millió forintos tagi kölcsönt a vagyonnyilatkozatában.

Az Átlátszó arról ír, hogy Érd egykori alpolgármestere az érdi Fidesz 2019-es önkormányzati választási veresége után alapította meg az Aequivalentia nevű egyszemélyes kft.-jét, ami a bejegyzett főtevékenysége szerint „épületépítési projektek szervezésével” foglalkozik. Míg a cég 2019-es csonka évéről szóló pénzügyi beszámolója szerint Bács István 38 millió forintos tagi kölcsönt adott a saját cégének, addig 2020-ban az önmagának adott kölcsön már 71,5 millió forintra emelkedett az azévi beszámoló kiegészítő melléklete szerint – 12 millió forintos nettó árbevétel és 600 ezer forintos adózott eredmény mellett.

Az összegekről viszont az Átlátszó szerint a képviselő nem számolt be sem a 2019-es, sem a 2020-as évről leadott nyilvános vagyonnyilatkozataiban, ezért kereste meg a lap újságírója Bács Istvánt – aki erre büdöskommunistázással reagált.

„Mivel elegem van a sorozatos rágalmaiból és hazugságaiból, figyelmeztettem, ha csak egy szó valótlanságot leír velem kapcsolatban, vagy velem kapcsolatba hozható természetes illetve jogi személyekről, vagy csak sejteti ezeket, akkor először a koszos ingjét, utána a szakadt gatyáját, végezetül pedig a lyukas cipőjét is leperlem önről. Fentiekre tekintettel kérem soha többet ne zaklasson megkereséseivel”

– folytatta az Átlátszónak írt levelét a Fidesz érdi politikusa.

A cikk péntek délelőtt megjelent, majd nem sokkal ezután Bács István posztolt is Facebook-oldalára egy igen sejtelmes mondatot: „»A gyűlölet csapda« És ma sokan belesétáltak…” A volt alpolgármester hozzátette: „Csapdát állítunk az ellenünk áskálódóknak, majd hátradőlve várjuk, hogy belesétáljanak.”

A volt alpolgármester már korábban is feltűnt egy nyilatkozatával a sajtóban: még a régi Indexen írtunk arról, hogy az érdi közgyűlésben az ellenzéki képviselők a túlóratörvény eltörléséről szóló javaslatot nyújtottak be 2019 februárjában, amire Bács finoman szólva közönségesen reagált:

„Az, hogy szerencsétlen, nyomorult, rohadt kis proli, ez nagyon felháborító, ugye? És fekve hány az egész balliberális sajtó ezen. Az, hogy bajszos szar meg az, hogy geci, az teljesen rendben van, ugye, Havas Márta képviselőtársam? Ha azt mondom, hogy csőcselék, ezért a kedves párttársával egyből vonaglanak a bíróságra, de ha azt mondom, hogy bűnöző, huligán, söpredék, akkor pedig örömükben vonaglanak. Igazam van? Szó szerint önöktől idézek. Ha valaki azt mondja, jöhetnek a cigányok, mindenkit agyon ütök, ez baromi jó vicc, ugye? Ezen röhögünk, röhög az egész társaság. És ha valaki azt mondja, jöhetnek a zsidók, én mindenkit agyonütök, az is ugyanolyan vicces lenne? (…) És az egész baloldalinak hazudó takonyszerű képződmény véleményem szerint egy képmutató, álszent, hazug banda.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!