Fél kiló csirkemellet tett Orbán irodája elé a DK egyik politikusa

2021. április 28. – 16:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Demokratikus Koalíció frakciószóvivője, Varga Zoltán fél kiló csirkemellet vitt Orbán Viktor parlamenti irodájához, és azt az ajtókilincsre helyezte. A DK politikusa ezzel akarta megmutatni, hogy szerintük mire elég a kormány kiegészítő nyugdíjemelése. A DK szerint az intézkedés átlagosan 900 forint emelést jelent majd, „de van, aki 247 forinttal kap csupán többet”.

„A DK szerint ennél gusztustalanabb, aljasabb gesztust nem is tehetett volna az Orbán-kormány, mint hogy pár száz forinttal szúrja ki a nyugdíjasok szemét. Próbálja meg ezt enni egy hónapig, persze köret vagy savanyúság nélkül, hiszen a gázt is ki kell fizetni, amivel megsüti a csirkéjét!” – írja a párt közleménye.

A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán azt írta a nyugdíjemelésről: „Elmentem holnap reggelire vásárolni ebből a pénzből. Megnézni, mire telik. Vaj, kenyér, tej. Egy átlagos fővárosi élelmiszerüzletben. Felvágottra már nem futotta.”

Az év közbeni, inflációt követő, pótlólagos nyugdíjemelés tervéről Tállai András pénzügyminiszter-helyettes nyilatkozott a Magyar Nemzetnek. Tállai azt mondta, a kormány a vírushelyzet miatt hajthat végre emelést, az infláció a tervezett 3 helyett 3,6 százalék lehet, és ezt követnék majd le. Az infláció alakulásától függően aztán novemberben újabb kiegészítés is járhat a nyugdíjasoknak.

Tállai szerint már a nyár elején, egy összegben megkapnák az érintettek az első hónapokra járó 0,6 százalékos kiegészítő emelést, utána pedig az emelést már havonta beépítenék. A pénzügyminiszter-helyettes szerint a kiegészítő nyugdíjnövelés átlagosan évi tízezer forintot jelent, összesen pedig 26 milliárdot tesz ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!