43 százalékkal csökkent a hazai üdítőitalok cukortartalma az elmúlt 10 évben

2021. április 28. – 06:18

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentősen, 43 százalékkal csökkent a hazai üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és kalóriatartalma 2010 és 2020 között, írja a Világgazdaság.

A lap szerdai számában a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség adataira hivatkozva azt írja,

2010-ben az alkoholmentes italok 100 milliliterre vetített átlagos kalóriatartalma 40 kalória volt, ma már csupán 22,8 kalória.

A szervezet tagvállalatainak önkéntes vállalásai nyomán a vizsgált időszakban a meglévő receptúrák átalakításával és új, innovatív termékek bevezetésével a csökkentett kalóriatartalmú és kalóriamentes italok aránya 23 százalékról 57 százalékra emelkedett, szemlézi a lapot az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!