Buszsofőr fogta el a halálos piliscsabai baleset cserbenhagyóját

2021. április 27. – 06:58

frissítve

Buszsofőr fogta el a halálos piliscsabai baleset cserbenhagyóját
Kerítésnek ütközött, összeroncsolódott személyautó Piliscsabán 2021. április 25-én este. A sofőr megpróbálta elhagyni a helyszínt, utasa meghalt – Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Piliscsabán élő buszsofőr segített elfogni a vasárnapi, halálos piliscsabai baleset cserbenhagyóját. A vasárnap esti balesetben kerítésnek csapódott egy autó Piliscsaba Fő útján, majd a 48 éves sofőr utastársát hátra hagyva elhagyta a helyszínt. Az utas, egy 44 éves férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A sofőrt, akiről később kiderült, hogy alkoholt fogyasztott, egy, a balesettel szemben lakó buszsofőr állította meg, miközben távozni próbált. „Amikor kimentem megnézni, mi történt, akkor láttam meg, hogy az úton lefelé halad egy ember, akiről azt mondták a szemtanúk, a kocsit vezette. Azonnal utánaszaladtam és megfogtam, de akkor már több száz méterrel odébb járt. Futni nem tudott, tántorgott, vérzett a feje és hátfájásra panaszkodott. Annyira össze volt zavarodva, hogy azt sem tudta, hol van” – idézte fel az esetet Demeter Attila a Blikknek.

Demeter elmondta, hogy a férfi láthatóan sokkos állapotban volt, nagy nehezen sikerült csak rábeszélnie, hogy térjen vissza vele a baleset helyszínére. Eközben annyit mondott neki, hogy csak 70 km/h-val haladt a baleset előtt. Azt viszont nem árulta el, miért hagyta el a baleset helyszínét segítségnyújtás helyett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!