Élettársa fotójával csalta egy III. kerületi parkba áldozatát az erőszakoskodó férfi

2021. április 27. – 10:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatás helyett csak bűnügyi felügyelet alá került az a 24 éves férfi, aki 2021. április 4-én kamuprofillal csalt egy III. kerületi parkba egy nőt, akivel aztán erőszakoskodott.

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint a férfi, aki épp hasonló bűncselekmény miatt kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztését töltötte, élettársa, egy nő fotójával regisztrált egy társkeresőn és ott megismerkedett a női sértettel, akivel április 4. délutánra beszélt meg találkozót. A férfi a III. kerületben a közeli amfiteátrum melletti parkos részre irányította a sértettet azzal, hogy a találkozó állítólagos másik résztvevőjének el kellett mennie a közeli boltba. A várakozás közben többször is magára hagyta a nőt, hogy az álprofilról üzeneteket küldjön neki.

Egy idő után viszont már nem érte be ennyivel, ölelgetni kezdte áldozatát, majd amikor az távozni akart, megragadta és földre rántotta a nőt, akit életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerített. A nőnek kis időre sikerült kiszabadulnia, azonban a férfi ekkor fojtogatni kezdte, a támadással csak járókelők közbeavatkozására hagyott fel.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfi letartóztatását kérte, a Budai Központi Kerületi Bíróság viszont csak a férfi bűnügyi felügyeletbe helyezését látta indokoltnak, mert nem tartotta megalapozottnak a bizonyítás veszélyeztetését, a bűnismétlés megelőzését pedig a lakóhely elhagyásának megelőzésével is biztosítani tudják. A végzés ellen a kerületi ügyészség fellebbezéssel élt, a döntést azonban a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék helybenhagyta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!