Megőrül az időjárás: a hét eleji hidegrekord és havazás után 25 fok fölé kúszik a hőmérséklet a hétvégére

2021. április 26. – 13:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A vasárnapi húsz fok után hétfőn hidegrekord és havazás fűszerezi az időjárásunkat, figyelmeztet az Időkép. Előző nap még csupán a hűvös szél jelezte a hidegfront közeledtét, hétfő délelőtt viszont már a Bakonyban és a Kőszegi-hegységben is havazott.

A hópelyhek a Kendig-csúcson és Hajag-tetőn elhelyezett kamerák felvételein is megjelentek:

A fenti felvételeket látva ugyan kétkedve olvashatjuk, de szerdától egyre melegebb levegő érkezik dél és délnyugat felől Magyarország területére, így szombatra már 25 Celsius-foknál is melegebb lehet, írja hétfői előrejelzésében az Időkép.

A melegebb légtömegek miatt a hét közepétől előbb az éjszakai fagyok szűnnek meg, majd hajnalonként egyre kevesebb helyen csökken 10 fok alá a hőmérséklet.

Ezzel együtt a nappali felmelegedés is folyamatosan erősödik, csütörtökön és a pénteken az ország nagy részén már meghaladjuk a 20 fokot. A felmelegedés várhatóan szombatra éri el a csúcsát, amikor többfelé is 25 fok fölé kúszik a hőmérséklet, az előrejelzés szerint délen akár 27-28 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Az Időkép szerint a meleget egy nyugatról érkező hidegfront törheti meg, ez hevesebb záporokkal, zivatarokkal, széllel vonulhat át fölöttünk, így vasárnapra akár 5-6 fokkal is csökkenhet a hőmérséklet az előző naphoz képest.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!