Betonterelőkkel védi a buszok helyét a BKK

2021. április 26. – 13:51

frissítve

Betonterelőkkel védi a buszok helyét a BKK
A terelők – Fotó: BKK

Másolás

Vágólapra másolva

A Terézvárosban beton terelőelemekkel kellett biztosítani a trolibuszok kanyarodását, mert a szabálytalan autósok állandóan az útba parkoltak, tudatta a BKK. Az ehhez hasonló kritikus helyszíneken hasonló lépések várhatók.

A szabálytalanul parkolók főképp a belvárosi útszakaszokon okoznak jelentős problémát, ezért a BKK és a közútkezelő megelőző intézkedésekre kényszerül, áll a cég közleményében. A fővárosban évente több mint 2000 olyan esetet regisztrálnak, amikor szabálytalan parkolás akadályozza a járatok haladását. Az esetek mintegy fele a belvárosi trolibuszok útvonalára esik.

Elsőként a VI. kerületi Szondi utca – Izabella utca csomópontban lépett a BKK. A csomópontba a Budapest Közút Zrt.-vel együttműködve beton terelőelemeket helyeztek ki, így az autók csak a parkolásra kijelölt területeken tudnak megállni.

Egy másik helyszínen, a XII. kerületi Ugocsa utca – Márvány utca csomópontjában a napokban megerősítették a parkolást szabályozó figyelemfelhívó felfestéseket, ezzel elősegítve a 105-ös autóbusz akadálymentes kanyarodását.

Ha a szabálytalanul parkoló autók akadályozzák a járműveket, az illetékes hatóságok elszállíthatják azokat, a gépkocsi tulajdonosa pedig 10 ezertől 30 ezer forintig terjedő pénzbírságra is számíthat. A BKK folyamatosan vizsgálja a kritikus helyszíneket, és jelenleg több helyen is előkészíti a fentiekhez hasonló, megelőző intézkedések bevezetését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!