Így nyomta le pár hónap alatt az ellenzék a Fideszt Facebookon

2021. április 23. – 05:03

Másolás

Vágólapra másolva

November óta, vagyis pont öt hónapja követjük figyelemmel Lájkbajnokság rovatunkban a hazai politikusok közösségi médiás aktivitását és népszerűségét. A minden vasárnap jelentkező sorozat már a 21. részénél tart, ami egyrészt azt jelenti, hogy már kicsit nehéz átlátni, mi minden történt eddig, másrészt azt, hogy elég nagy adatbázis gyűlt össze, hogy animált formába öntsük az eseményeket.

A következő másfél perc összefoglalja, hogy változott az egyes heteken a legtöbb lájkot gyűjtött politikusok top10-es listája november utolsó hete óta. Tanulságos megfigyelni, hogyan enyészik el a kezdeti fideszes fölény az élmezőnyben, és hogyan csökken a kezdeti 5 kormánypárti szereplő kettő-háromra a listán. Megfigyelhetjük Jakab Péter nagy sorozatát, amikor kilenc hetet nyert meg sorozatban, a jobbikosok általános előretörését, a momentumosok eltűnését, és még egy csomó egyéb érdekességet.

(Az adatok forrása a Facebook statisztikaplatformja, a Crowdtangle. A számok a politikusok posztjaira az adott héten érkezett összes interakciót, vagyis a lájkok, megosztások és kommentek összegét mutatják, ezerre kerekítve.)

(A Lájkbajnokság sorozat cikkeit itt olvashatja.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!