Nyitnak a teraszok, de van egy falu, ahol büntetésből egy évre bezárták az egyetlen kocsmát

2021. április 23. – 09:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiskunhalastól nem messze, Balotaszálláson a rendőrök hétfő délután célirányosan tértek be a helyi kocsmába, ahol találtak egy olyan vendéget, akit a tiltás ellenére kiszolgáltak, és még maszk sem volt rajta. A körzeti megbízott felvette a jegyzőkönyvet, elindult az eljárás, a falu egyetlen kocsmája pedig egy évig nem nyithat ki, noha a terasza már szombaton fogadhatna vendégeket. Ezenfelül még egymillió forintos büntetést is kénytelen fizetni a szabálysértésért.

Lakk Balázst erős bűntudat gyötri, ő volt ugyanis a vendég, aki miatt most nem nyithatnak ki. Az történt ugyanis, hogy meghívta a nyitásra készülődő, a készleteket feltöltő személyzetet egy kávéra, ők pedig visszahívták egy sörre, amikor a rendőrök megérkeztek.

„Sajnos, meggondolatlanul lepattintottam a dobozt, és jól meghúztam. Elismertem a felelősségemet”

mondta a férfi a Blikknek. Lakk Balázs szerint négyszer ment oda az eset után a rendőrökhöz, hogy szeretné kifizetni a büntetést és bocsánatot kérni, de elküldték. Azt mondták neki, hogy egymillió forintos bírságot kell az üzemeltetőknek kifizetniük.

Az esetről beszámolt az operatív törzs is kedden. Kiss Róbert alezredes azt mondta, hogy az eddigi legszigorúbb büntetést kapta a balotaszállási presszó, mert az üzemeltető ismét megszegte a vendéglátóhelyekre vonatkozó védelmi szabályokat. Ősszel ugyanis már egyszer ideiglenesen bezárták ezt a presszót.

A Blikk szerint ősszel pontosan ugyanaz történt a kocsmában, mint most, kiszolgáltak egy vendéget, aki még a helyen kinyitotta a sörét, kifelé menet pedig belesétált a körzeti megbízott karjaiba. Akkor három napra záratták be a helyet, az üzemeltető azonban még nem kapott bírságot.

A kocsma mellett lakó idős házaspár örül, hogy elmarad a nyitás, a potenciális vendégek viszont bánkódnak, a fiatalok oda jártak dartsozni, kártyázni, egy évig azonban ezt még nem tehetik meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!