Závecz: Erősödött a Fidesz, hajszállal vezet az ellenzéki összefogás

2021. április 22. – 11:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az előző hónapokhoz hasonlóan, ismét a Fidesz és a Jobbik tudta valamelyest növelni a támogatottságát. A kormánypártnak a választókorúak körében februárban 31, márciusban 33 százalékos volt a tábora, most 34 százalékon áll. A Jobbik két hónapja 9 százalékos párt volt, egy hónapja 11 százalékot kapott, áprilisban 12 százalékot. A DK-nak a márciusival azonos nagyságú a tábora, 11 százalékos – derült ki a Závecz Research legfrissebb, április közvélemény-kutatásából.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz toronymagasan vezet, 47 százalékkal, a második helyen a DK áll, 17 százalékkal, harmadik a Jobbik, 15 százalékkal. A biztos választók körében rendkívül szoros a két politikai oldal versenye, az ellenzéki lista 49 százalékon áll, a kormánypártoké 48 százalékon.

A választókorú népesség körében az alábbi pártszimpátia mérést végezték el.

A választópolgárok közül 41 százalék azt feltételezi, hogy a kormánypárt kapna ma több szavazatot, 39 százalék szerint viszont az ellenzék győzne, ha most lennének a választások.

A Medián azt állapította meg szerdán közölt felmérésében, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Az adatfelvétel ideje: 2021. április 9-17. A megkérdezettek száma: 1000 fő, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!