Gulyás: A világ első 50 egyeteméből bármelyiket szívesen látjuk

2021. április 22. – 11:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatban Gulyás elmondta, hogy Magyarországon a magyar felsőoktatás minőségének javítása közös érdek, a magyar helyreállítási tervben a felsőoktatás is nagy súllyal szerepel. A Fudannal a kapcsolat nem új, 2017 óta a Corvinus Egyetem a Fudannal közös kurzust tart. Az egyik legjobb egyetem a világon, bármelyik egyetemet, ami a világ legjobb 50 egyeteme közé tartozik, örömmel látjuk az országban, mondta. Úgy tűnik, a főváros vezetése is olyan, hogy Soros György egyetemén kívül semmilyen más egyetemet nem támogat, de azzal az intézménnyel sem Soros volt a probléma, hanem hogy egy diplomagyár volt, mondta Gulyás.

Érdekesség: Lázár János 2017-ben ezzel kapcsolatban másképp fogalmazott. „Itt mi békében megvoltunk egymás mellett CEU – Fidesz-kormány az elmúlt években, a változás ebben akkor állt be, amikor Soros György egy programot hirdetett arra nézve, hogy Európa határait meg kell nyitni, és évente egymillió bevándorlót kell Európába behívni” – mondta akkor Lázár.

Gulyás szerint a kormány abban bízik, hogy a főváros és Ferencváros is betartja a korábbi megállapodásokat, a diákváros és a Fudan Egyetem pedig azért kerül egyben az ITM-hez, mert így praktikusabb. Tervezésben és előkészítésben vett részt Fürjes Balázs, és az egyetem környezete továbbra is hozzá tartozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!