Eltávolítja üzleteiről a Penny Market a fecskeriasztó tüskéket

2021. április 22. – 13:55

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentést tett a Mályi Madármentő Állomás a kormányhivatalnál, mert szerintük szabálytalanul és engedély nélkül szereltek fel madárriasztó tüskéket a polgári és a kisvárdai Penny Market üzletére. Információik szerint a Hortobágyi Nemzeti Park se tudott ezekről az esetekről, Facebook-oldalukon azt írták, hogy mindkét esetben kivizsgálást kértek a kormányhivataltól.

„Ha kell akkor az összes boltot egyesével végignézzük és ha nincs engedély vagy természetkárosításra utaló nyomot találunk akkor eljárunk az ügyekben” – fogalmaztak a bejegyzésben.

Bemásolták a hatályos természetvédelmi törvény részletet, amely tiltja a védett állatfajok zavarását, kínzását, elpusztítását, valamint a lakó-, élő-, táplálkozó-, költő-, pihenő- vagy búvóhelyeinek lerombolását, károsítását. A törvény azt is előírja, hogy a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges védett állatfaj kártételének megelőzése érdekében riasztási módszer alkalmazásához. Ez jelen esetben a kormányhivatal.

„Társaságunk mindenben együttműködik a hatóságokkal, figyelembe véve az érvényes jogszabályokat, illetve döntéseiket – válaszolták a Penny Markettől megkeresésünkre. – Ennek megfelelően üzleteinkben és azok területén is az intézkedések minden esetben összhangban vannak a hatósági javaslatokkal, szabályozásokkal A fentiekre figyelemmel, Társaságunk az állagmegóvását elősegítő eszközök alkalmazásánál az aktuális hatósági döntésnek/döntéseknek megfelelően járt el a múltban és jár el jelenleg is.”

Azt írják ugyanakkor, hogy igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a tüskéket azonnal eltávolítsák minden olyan üzletről, ahol ezek esetlegesen fent voltak.

„Vásárlóink és munkatársaink számára továbbra is biztonságos és maximálisan higiénikus körülményeket, vásárlói élményt kívánunk nyújtani, természetesen figyelembe véve a környezetünket” – fogalmaznak levelükben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!