A kormányhivatal szerint több budapesti háziorvos sem vette át a nekik kiszállított Pfizert

2021. április 21. – 10:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 24.hu-nak több budapesti olvasó is arról számolt be: telefont kapott a háziorvostól arról, hogy a meglévő időpontja ellenére sem tudja beoltani Pfizer-vakcinával, mert abból most nem kapott a kormányhivataltól. A hivatal szerint azonban ők kiszállítottak kedden 10 ezer adag oltóanyagot azoknak, akik vállalták annak beadását.

Ugyanakkor, válaszolták a lapnak, több olyan háziorvos volt, aki vállalása ellenére nem vette át a kiszállított vakcinákat, így ezeket a kormányhivatal szerdán olyan praxisokba szállítja ki, amik vállalják ezek eloltását is.

Beszámoltak arról is, hogy a kormányhivatal kedden 28 500 adag Pfizer-vakcinát szállított ki a kórházi oltópontokra is, tehát a fővárosi háziorvosok oda is tudnak szervezni regisztráltakat. Emellett 24 ezer adag Moderna-vakcinát szállítottak a szakrendelőkbe, ahová szintén a háziorvosok irányítják a betegeket.

Kedden újabb 250 ezer adag Pfizer–BioNTech-oltóanyag érkezett. Hétvégén és jövő héten pedig nagyobb mennyiségű Sinopharm-vakcina várható, ezek beadására már tett is lépéseket a fővárosi kormánymegbízott, amikor levelében azt írta a budapesti háziorvosoknak: „az Ön által végzett oltások esetében, oltásonként díjazásban részesül”. Az operatív törzs a 24.hu-nak később cáfolta, hogy lenne Sinopharm-fejpénz, lapunk kérdésére azonban nem válaszoltak.

Most kerestük az illetékes kormányhivatalt, hogy pontosan hány budapesti orvos nem vette át a Pfizer-vakcinákat. Amint válaszolnak, jelentkezünk.

Az oltás nagy erőkkel zajlik, a kormány már tíznapos oltókampányt is hirdetett, 45 év felett mindenkit beoltanának. Erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!