Internetes foglalási rendszerrel kísérletezik a kormány, 70 ezer ember kaphat időpontot az oltásra

2021. április 21. – 09:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdai közleménye szerint az egyetemi oltópontokon kísérleti jelleggel kipróbálnak egy internetes foglalási rendszert. Ennek keretében 70 ezer, az oltásra már regisztrált ember fog sms-ben értesítést kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfőre, keddre vagy szerdára. Amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, megfontolják az általános kiterjesztését a regisztráltakra, írták a közleményben. Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján további részleteket közölnek majd a foglalási rendszerről. A napokban a kormány tíznapos oltókampányt hirdetett, 45 év felett mindenkit beoltanának.

Egyik olvasónk már meg is kapta az sms-t, ebből az is kiderül, hogy a kínai vakcinát kapják majd. Az időpontfoglalásra csütörtök 16:00 óráig van lehetőség. Azt is írják az üzenetben, hogy a foglalt időpontot nem lehet később módosítani; aki nem tud elmenni az oltásra vagy nem kér az időpontot, az később is megkaphatja az oltást.

Szerdáig 3,3 millió embert oltottak be, ebből 1,4 millióan kapták meg már a második dózist is. Három és fél millió beoltottnál újabb enyhítések jöhetnek, ez akár a héten meg is lehet. A bűvös szám után kinyithatnak majd a vendéglátóhelyek teraszai, és hogy segítsék őket, a rájuk kiszabott teraszdíjakat eltörlik. A vendéglátósok pedig már el is kezdtek készülni a nyitásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!