Napszámban dolgoztatják le Hadházy Ákossal a dudálós tüntetésekért kiszabott bírságot

2021. április 20. – 08:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kertészeti kisegítő (napszámos) – ez áll a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatalának dokumentumában, amit Hadházy Ákos független képviselő osztott meg a Facebookján azzal, hogy kijelölték számára, mely munkakörben dolgozhatja le közmunkásként a kórházi ágyak felszabadítása miatti 2020-as dudálós tüntetések szervezéséért kiszabott pénzbírságot. A független országgyűlési képviselő Szél Bernadett-tel együtt be is fizethette volna a százezer forintos büntetést, de inkább mindketten közmunkára jelentkeztek.

„A mezőgazdasági munkától sosem féltem, Édesapám szőlőjében elég sokat dolgoztam és azt hiszem, még jól is fog esni. De mélyen felháborít, hogy egészségügyi intézmény közelébe még közmunkásként sem engednek. Az előírás szerint a hivatalnak a munkahely kijelölésekor figyelembe kellene vennie a szakképesítésem és kifejezetten jeleztem is, hogy állatorvos vagyok, így a végletekig leterhelt kórházakban egészen biztosan tudnék legalább annyit segíteni, mint egy képesítés nélküli segédápoló – mégis inkább kapálni küldtek... Összesen 228 órát kell ledolgozni kertészeti segédmunkásként, hetente minimum egy napot dolgozva. Természetesen meg is teszem, ha már az államnak erre van a legnagyobb szüksége” – írta egyebek mellett Hadházy Ákos.

Szél Bernadett április elején írt róla, hogy bejelentkezett közmunkára, és azt írta, megmutatja majd azt is, hová megy, mit dolgozik majd a képviselői munkája mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!