Bejelentkezett közmunkára a dudálós tüntetésekért megbírságolt Szél Bernadett

2021. április 8. – 10:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Márciusban zárultak le a tavaly tavaszra, a kórházi ágyak felszabadítása miatt szervezett dudálós tüntetések miatt indult bírósági tárgyalások, aminek eredményeként végül csak a szervezőket, Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselőket büntették meg – az elsőként kiszabott 250 ezer forintnyi bírság helyett azonban 100 ezer forintra mérsékelték a büntetés összegét fejenként. A két politikus a bírságot azonban nem kívánja befizetni, inkább közmunkára jelentkeznek, amit Szél már meg is tett, posztolt is róla a Facebookon.

„Bejelentkeztem közhasznú munkára! Feje tetejére állt a világ: a kórházakból kiebrudaltak mellett kiálló »dudáló«️ képviselőket szanaszét büntetik, az embereket elzavaró dilettáns viszont miniszter maradhat. Mindezt világosan látva büszkén jelentkeztem be közhasznúra Budaörsön a járási kirendeltségen: 120 óra vár rám, a helyszín még folyamatban, de egy fix — én vállalom a felelősséget azért, amit el sem követtem, a kormány viszont soha, semmiért”

– fogalmazott Szél, aki a kormánykritika után azt írta, ilyen körülmények között büszke rá, hogy megbüntették, és üzeni a Várba, hogy a jó ügy neki minden küzdelmet megér.

„Mutatom majd, hova megyek és mit fogok dolgozni a képviselői munkám mellett, mi pedig adjunk ma és minden egyes nap sok erőt egymásnak, muszáj egymásra számítanunk ezekben a nehéz időkben” – zárta a bejegyzést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!