Traktorral ütközött két vonat Újfehértónál, az egyik szerelvény kisiklott, több kocsija felborult

2021. április 20. – 16:48

frissítve

Traktorral ütközött két vonat Újfehértónál, az egyik szerelvény kisiklott, több kocsija felborult
Kisiklott vonatszerelvény 2021. április 20-án Újfehértó határában – Fotó: Balázs Attila / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Traktorral ütközött két személyvonat (6254 és 6203) a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértónál kedden, a záhonyi fővonalon hosszabb menetidőre kell számítani – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.

Azt írták: a baleset délután fél négykor történt egy Újfehértó közelében lévő vasúti átjáróban. Az ütközéstől az egyik vonat kisiklott. Tájékoztatásuk szerint a baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tilos jelzést mutatott. A MÁV információi szerint a traktor vezetője a helyszínen életét vesztette.

A Debrecenből 15:03-kor Záhonyba indult 6254-es személyvonaton nem sérült meg senki. A Záhonyból 14:03-kor Püspökladányba indult 6203-as személyvonat mozdonya és 4 kocsija kisiklott, a vonaton utazók közül 5 utas és a mozdonyvezető súlyosan megsérült.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a 6203-as személyvonat kisiklott, négy kocsija felborult, négy kocsi leszakadt, de a síneken maradt. Az elsődleges információk szerint tíz-tizenöt utas tartózkodott a vonaton. A balesethez az újfehértói önkormányzati tűzoltókat követően a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett, de további erők is elindultak.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán számolt be a balesetről. Azt írják, 13 mentőautót, 2 mentőhelikopter és tömeges baleseti egység is a helyszínre indult. A mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál azt mondta: „Öt-hat könnyebb sérült van, tehát mégsem tömeges balesetről van szó, úgyhogy a nagyobb mentőerők visszafordultak. Jelenleg is a helyszínen zajlik az ellátás.”

A Mávinform felhívta a figyelmet, hogy a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Hajdúhadház és Újfehértó között pótlóbuszok járnak, ezért 60-90 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. (MTI)

Frissítés: Az érintett pályaszakasz helyreállításáig ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be szerda hajnalban a záhonyi vasútvonalon – közölte a Mávinform kedden késő este az MTI-vel.

Azt írták, a pótlóbuszokra való átszállások miatt főleg a Debrecen és Nyíregyháza között utazóknak kell jelentősen hosszabb eljutási idővel számolniuk. A vonatok Budapest-Cegléd-Szolnok-Püspökladány felől Debrecenig közlekednek, illetve onnan fordulnak vissza az alapmenetrendjük szerint. A Miskolc-Szerencs felől érkező vonatok Nyíregyházáig közlekednek és onnan indulnak vissza, Debrecen és Nyíregyháza között pedig InterCity pótlóbuszokat indítanak.

Az InterCity vonatok Debrecenben és Nyíregyházán csatlakozásra nem várnak, hogy a távolabbi állomásokról utazók számára a menetrend betartható legyen. A távolsági vonatok Nyíregyháza és Miskolc között felármentesen vehetők igénybe. Debrecen és Hajdúhadház, illetve Nyíregyháza és Újfehértó között egy-egy személyvonati szerelvény ingázik, Hajdúhadház és Újfehértó között pótlóbuszok közlekednek. A Debrecen-Nyíregyháza szakaszon a normál menetrendben megszokotthoz képest ritkábban indulnak majd a vonatok.

A balesettel kapcsolatban a Mávinform azt közölte, értesüléseik szerint a sérülteket kedden este már hazaengedték a kórházból. A helyszínelés esti befejezése után a szakemberek azonnal megkezdik a műszaki mentést, a Hajdúhadház és Újfehértó közötti két vágány járhatóvá tétele azonban több napig eltarthat.

A vasúttársaság Debrecen és Nyíregyháza között tizenegy pótlóbuszt állított forgalomba. Az átszállások miatt egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani a záhonyi vasútvonalon – olvasható a közleményben.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!