Csütörtökön ingyen BKV-zhatnak az autósok

2021. április 19. – 18:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Április 22. a Föld napja, ebből az alkalmából a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön ingyenessé teszi az autósok számára a tömegközlekedést – írja a BKK közleménye.

Az autóval közlekedők ezen a napon díjmentesen használhatják a BKK járatait, beleértve a HÉV-járatok budapesti szakaszait is. Ezt a lehetőséget azok az autósok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzés során érvényes, Magyarországon kiállított forgalmi engedélyt mutatnak fel az ellenőrzési pontokon vagy a járműveken. A díjmentes utazást egy forgalmi engedéllyel egy utas veheti igénybe április 22-én egész nap.

A BKK kezdeményezésének célja, hogy az autósokat a környezet védelmére és saját egészségük megóvására buzdítsa. Emellett arra is ösztönözni akarják a rendszeresen autóval közlekedőket, hogy használják a közösségi közlekedést, az autójuk helyett válasszanak egyéb, alternatív közlekedési eszközt az úti céljuk eléréséhez. „Ezáltal csökkenhet a zaj- és légszennyezettség, javulhat a levegő minősége, járhatóbbá, élhetőbbé válnak a zsúfolt fővárosi útszakaszok, továbbá az aktív mozgással sokat lehet tenni az egészség megőrzéséért” – írja a közlemény.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!