Legénybúcsús társaságot vertek meg biztonsági őrök Siófokon

2021. április 15. – 12:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahelyett, hogy megakadályozták volna a rendbontást, maguk bántalmaztak több férfit a siófoki Petőfi sétányon azok a biztonsági őrök, akikkel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki sajtóközleménye szerint a legénybúcsút tartó társaság tagjai 2020 augusztusában az egyik siófoki szórakozóhelyen szóváltásba keveredtek egy másik társasággal, ezért a biztonsági őrként dolgozó 54, 25 és 21 éves vádlottak a nyakuknál fogva, ún. fojtófogást alkalmazva a sétányt határoló kordon irányába vezették őket, miközben egyiküket a legidősebb biztonsági őr többször is megütötte.

Ezután a társaság egyik tagját az őrök olyan erővel lökték a kordonon kívülre, hogy attól a földre esett, majd ugyanezt a férfit az egyik biztonsági őr le is fejelte, amiért – az időközben helyszínre érkező társaival együtt – a túlzottan agresszív fellépést szóvá tette. Erre a legfiatalabb biztonsági őr az összetömörült társaságot meglökte, majd az emiatt kialakult dulakodás közben az őrök az egyik legénybúcsúst úgy megütötték és meglökték, hogy az a földre esett és eszméletét vesztette.

A történteket a térfigyelő kamera rögzítette:

A biztonsági őröket később a helyszínre érkező járőrök a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították, míg a földön eszméletlen állapotban fekvő férfihez – aki a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló fejsérüléseket és agyrázkódást szenvedett – a legénybúcsús társaság tagjai mentőt hívtak. A vádiratban az ügyészség a legidősebb, büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó, két fiatalabb társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!