Még hétvégén is több helyen fagyhat

2021. április 15. – 16:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégén még várható fagy, napközben néhol borús, másutt napsütéses idő lehet, jellemzően 10 fok körüli maximumokkal, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken délelőtt még hosszabb időre kisüt a nap, utána erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, de számottevő csapadék nem várható, néhol lehet csak gyenge záporeső. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 2 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, elsősorban a szélcsendes nyugati tájakon, fagyzugos völgyekben lehet erősebb fagy. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is jellemzően felhős lesz az ég. Napközben legfeljebb néhol alakulhat ki zápor. Hajnalban mínusz 3 és plusz 4, a délutáni órákban általában 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Dél felől egy összefüggőbb csapadéksáv érkezik, amely lassan észak felé halad majd. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és 6, a csúcshőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, északkeleten lesz enyhébb az idő – írta a meteorológiai szolgálat.

Az OMSZ honlapja szerint hétfőtől már éjszaka is 2-7 fok között alakul a hőmérséklet, nappal pedig 11-16 fok várható. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!