Ingyenesen utazhatnak az alsósok áprilisban

2021. április 15. – 16:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ingyenesen utazhatnak áprilisban az alsósok a vonatokon, a távolsági buszokon és a BKK járművein is. A már megvásárolt bérleteket visszaváltják, illetve meghosszabbítják.

Az ingyenes közlekedés hétfőtől, az offline iskolakezdéstől érvényes egyelőre április 30-ig. A jogosultság az általános iskola első és negyedik osztálya, illetve 7 és 11 éves kor között jár.

Az ingyenessé tétel célja az indoklás szerint a kényelmesebb iskolakezdés. „A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a járvány idején minimalizálja a személyes érintkezéseket, illetve hogy rugalmas szolgáltatást nyújtva, kényelmes közlekedési lehetőséget biztosítson a pandémia miatt gyorsan változó körülmények ellenére is” – írja a BKK, miután Karácsony Gergely főpolgármester döntött az ingyenességről.

Az alsósok diákigazolvánnyal, vagy más hivatalos okmánnyal tudják igazolni a jogosultságukat a járműveken. A már megvásárolt bérleteket a MÁV és a volán visszaváltja. A BKK-nál erre nincs lehetőség, ők a már megvásárolt diákbérletek érvényességi idejét hosszabbítják meg 12 naptári nappal.

A kormány szerdán úgy módosította az iskolanyitásról szóló döntését, hogy április 19-től, hétfőtől csak az ovisoknak és az alsósoknak kezdődik meg az oktatás/nevelés. Az a szülő, aki a járvány miatt továbbra sem akarja engedni a gyerekét, igazolt hiányzást kérhet, de online oktatást nekik az államtitkár szerint nem biztosítanak, és 250 óra hiányzás felett évvégén osztályozó vizsgát kell tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!