Hűtőkonténer bérlésével készül az elhunytak számának emelkedésére a Debreceni Köztemető

2021. április 13. – 12:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Debreceni Köztemetőben a ravatalozó épülete mögött április elején egy 40 test elhelyezésére alkalmas hűtőkonténert állítottak fel – írja a Debreciner.

A köztemetőt üzemeltető A.K.S.D. Kft. a lapot arról tájékoztatta, hogy a temető a hűtőkonténerrel a meglévő 116 fő elhunyt számára elegendő kapacitását bővítette, mert „a 2021-ben tapasztalt temetési adatok sajnos magasabbak, mint az előző év azonos időszaki adatai”.

2020-ban nem volt magasabb a temetések száma ebben a temetőben, mint a korábbi években, idén viszont igen. Tavaly január 1. és április 8. között 716 temetés volt a Debreceni Köztemetőben, idén ugyanebben az időszakban viszont több mint 24 százalékkal több temetésre került sor az évnek ugyanebben a szakaszában.

Idén csak április 5. és április 8. között összesen 81 temetésfelvétel történt,

igaz, ez a temető üzemeltetője szerint részben annak a következménye is lehet, hogy a húsvéti hosszú hétvégén nem volt ügyintézés. „A hűtőkonténer bérlésére sajnos azért van szükség, mert az elhunytak számának emelkedésére fel kellett készülnünk, nagyon reméljük, hogy nem fogjuk soha kihasználni az immár 156 fős hűtőkapacitásunkat” – írta A.K.S.D. Kft. szóvivője a Debreciner megkeresésére.

Ahogy arról a Telex korábban már beszámolt, a koronavírus-járvány miatt több kórház is hűtőkonténereket bérel, ezzel tudják ugyanis biztosítani, hogy az elhunyt személyek méltó módon legyenek tárolva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!