Letartóztatták a férfit, aki egy év alatt hat prostituáltat támadott meg

2021. április 12. – 09:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rablással, szexuális erőszakkal, személyi szabadság megsértésével és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítja a VII. kerületi rendőrkapitányság azt a 23 éves nigériai állampolgárt, aki gyanú szerint 2019 augusztusa és 2020 áprilisa között hat fővárosi prostituáltat támadott meg – írja a Police.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint

  • volt olyan nő, akinek nem volt elégedett a szolgáltatásával, ezért nem engedte ki a lakásból, bántalmazta, majd visszavette saját pénzét, és elvette a nő értékeit is;
  • de olyan is, aki visszautasította vele az együttlétet, ezért a férfi fojtogatta és megerőszakolta.

A rendőrség azt írta, nem az elkövetőn múlt, hogy a megtámadott nők nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A Magyarországon jogszerűen tartózkodó férfit 2020. április 11-én jelentette fel az egyik bántalmazott prostituált, az erzsébetvárosi rendőrök pedig még aznap elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottat, aki azóta letartóztatásban van.

Az eljárás során derült ki, hogy a fiatal férfi több hasonló bűncselekményt is elkövetett a korábbi hónapokban, de a megtámadott nők akkor nem tettek feljelentést. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat az illetékes ügyészségnek küldik meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!