A kormány összevonja a Nemzeti és a Természettudományi Múzeumot

2021. április 10. – 18:08

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány összevonja a Nemzeti Múzeumot és a Természettudományi Múzeumot, valamint megvizsgálják az Iparművészeti Múzeum integrálásának lehetőségét is. Az összevonás előkészítésével L. Simon Lászlót bízták meg – írja az Mfor.hu.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nevezte ki L. Simont a Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztosnak. A megbízatása április 15-től 2022. április 30-ig szól – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent Hivatalos Értesítőből.

Eszerint L. Simon László feladata lesz:

  • Előkészíteni a Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Természettudományi Múzeum összevonását,
  • Megvizsgálni a további muzeális intézmények, különösen az Iparművészeti Múzeum Nemzeti Múzeumba történő integrálásának lehetőségét.
  • Megvizsgálni a régészeti és műtárgyvédelmi feladatellátás Magyar Nemzeti Múzeum feladat- és hatáskörébe történő utalását.
  • Előkészíteni a Magyar Nemzeti Múzeum megújuló szakmai tevékenységi köréhez igazodó intézményi keretet (szervezet, humán erőforrás, jogszabályi háttér).
  • És javaslatot tenni a Magyar Természettudományi Múzeum és az Iparművészeti Múzeum gazdasági konszolidálására.

Az új miniszteri biztos tevékenységét Kásler a kultúráért felelős államtitkár (jelenleg: Fekete Péter) útján fogja irányítani. L. Simonnak a helyettes államtitkárokkal megegyező díjazás és juttatás jár majd, ez bruttó 1,3 millió forintnál kezdődik.

L. Simon László 2012 és 2013 között a kultúráért felelős államtitkári feladatokat látta el, és mint ágazatirányító került szoros kapcsolatba az intézményekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!