Három héttel az első koronavírus-oltása után meghalt Darabos Béla, Bozsok polgármestere

2021. április 8. – 15:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három héttel az első koronavírus elleni védőoltása után meghalt a Vas megyei Bozsok független polgármestere, Darabos Béla – írta Facebook-oldalán Kónya Péter volt országgyűlési képviselő.

Bár a védőoltást megkapta, a védettséget még nem szerezte meg a polgármester, így egy héttel az oltás után elkapta ő is a koronavírus-fertőzést. Váratlanul kórházba került, majd lélegeztetőgépre kapcsolták, csütörtökön viszont már nem bírta tovább a szervezete.

Darabos 2010 óta vezette a 340 fős, határ menti falut, és pár nap múlva töltötte volna be a 60. életévét. Kónya Péter, az Együtt egykori alapítója és a Szolidaritás korábbi elnöke régóta ismerte a politikust:

„2019-ben, amikor Velembe költöztem, a Kocsma & Lottózómban az első vendégek egyike volt. Mindketten megdöbbenve néztünk egymásra, majd megöleltük egymást. Béla határőrtiszt, majd rendőr volt, amikor én honvédtiszt, bő 20 éve ismertük egymást. Kiderült, hogy szolgálati nyugállományba vonulását követően szülőfalujában, a Velemmel szomszédos Bozsokon lett polgármester. Az emlékezetes újratalálkozásunk óta – néhány kivétellel – hetente találkoztunk.”

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!