Súlyosították a vádat a kórházi gyilkosság és támadások ügyében

2021. április 8. – 12:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A korábban közölteknél súlyosabb bűncselekményekkel gyanúsítják a kórházi támadót, a Fővárosi Főügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának meghosszabbítását további három hónappal – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.
Ibolya Tibor főügyész azt írta, hogy a férfit

  • Közfeladatot ellátó személy sérelmére
  • Több ember sérelmére
  • Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével
  • Valamint súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják

A nyomozók a súlyosabb bűncselekmények megalapozott gyanúját a férfival már közölték.

A gyanú szerint a 37 éves külföldi férfi 2021. március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban először egy betegtársát fojtogatni kezdte, és többször mellkason ütötte, támadásával csak a sértett segítségért kiáltása miatt érkező ápolók láttán hagyott fel. Ezután a szomszéd kórteremben, sebészeti ollókkal súlyosan bántalmazott egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított az őt megfékezni próbáló egyik ápolónőre támadt, megkísérelte mellkas tájékon megszúrni, aki a szúrásokat egy maga elé tartott kukatetővel el tudta hárítani. A dühöngő gyanúsítottat a kórház biztonsági őreinek sikerült megfékezniük, egyikük a kezén szúrt, könnyű sérülést szenvedett.

Az altatásban lévő, súlyosan bántalmazott nő az azonnal megkezdett orvosi beavatkozás ellenére, a támadás utáni negyedik napon meghalt. Az eset a Covid-osztályon történt.

A főügyész emlékeztetett: a bíróság korábban elrendelte a külföldi férfi letartóztatását 2021. április 16.-ig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.

A Fővárosi Főügyészség szerint a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire, valamint a terhelt személyi körülményeire tekintettel, továbbra is szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartása ugyancsak az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. A BRFK a bűncselekmény napján arról számolt be, hogy egy kínai állampolgárságú férfi az ügy gyanúsítottja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!