Váltóhiba miatt leállt a vonatforgalom Rákosrendezőnél

2021. április 7. – 19:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapest–Vác, a Budapest–Veresegyház–Vác, továbbá a Budapest–Esztergom-vonalon jelentősen megnő a menetidő, mert Rákosrendezőnél korlátozást vezettek be vizsgálat miatt, írta a MÁV.

A Nyugati pályaudvarról Szobra 17:07-kor elindult Z70-es vonat járműhiba miatt Rákosrendezőn várakozott, majd ahogy elindult, megrongált egy váltót. Egy a vonaton ülő utas a Telexnek azt írta, hogy nagyjából 50 perces várakozás után érkezett egy másik vonat, amelyik Rákospalota-Újpestig vitte őket.

Amíg tart a vizsgálat, a Budapest–Esztergom közötti vonatok Angyalföldig közlekednek és onnan indulnak vissza Esztergomba. A váci, a szobi és a veresegyházi vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekednek és onnan indulnak vissza.

Tumultus RákosrendezőnFotó: Olvasói fotó
Tumultus RákosrendezőnFotó: Olvasói fotó

A MÁV azt javasolja az utasoknak, hogy a kimaradó szakaszokon a BKK járatait használják. Egy rövid időre meg is valósul a két társaság közös tarifarendszere, ugyanis a 14-es villamoson a Lehel tér és Rákospalota-Újpest között elfogadják a vonatjegyeket és -bérleteket is, ahogy az M3 metrón illetve metrópótlón is a Lehel tér és Újpest-központ között, valamint a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér között.

Frissítés: Körülbelül este kilenc órától, ha késésekkel is, de már a Nyugati pályaudvarig közlekedtek a Vác és Esztergom felől érkező vonatok, illetve a Nyugatiból is indultak már vonatok az említett irányokba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!