Húsvét végéig kitart a jó idő

2021. április 4. – 08:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Röviden a következő napok időjárásáról: Vasárnapra további egy-két fokot gyengül a nappali felmelegedés, amelyet hétfőn átmenetileg jelentős melegedés követ. Hétfőről keddre virradó éjszaka pedig markáns hidegfront érkezik sokfelé „vegyes halmazállapotú” csapadékkal, írja a met.hu

Bővebben: Vasárnap reggel, kora délelőtt a délkeleti és nyugati tájakat kivéve napos idő várható, majd gomolyfelhők képződnek, ezekből főként a Duna-Tisza közén alakulhatnak ki késő délelőtt, délután kisebb záporok, többnyire jelentéktelen csapadékkal. A Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön az északkeleti szél lesz élénk, helyenként erős lökésekkel.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn a nap nagy részében száraz, napos idő valószínű kevés gomolyfelhővel, ám estefelé északnyugat felől egy hidegfront nyomán erősen megnövekszik a felhőzet, és estefelé a Dunántúlon eső, zápor, havas eső, a hegyekben havazás is kialakulhat. Napközben a délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, majd este a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél és viharossá fokozódik.

Délutánra 14, 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Kedden akár a sálat, sapkát is elővehetjük. Az előrejelzés szerint többfelé várható eső, havas eső, emellett a Dunántúlon és északon havazás is lehet. Az északi, északnyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hajnalban -1, +5, de a délutáni órákban is csak 3, 8 fok valószínű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!