A húsvéti ünnepek alatt is megnyitja a főváros a rakpartot

2021. április 1. – 15:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntektől ismét megnyitja a gyalogosok és a biciklisek számára a húsvéti hétvégén a pesti rakpartot a fővárosi önkormányzat a Margit híd és a Közraktár utca között. A rakpart pénteken reggel 6 órától húsvét hétfőn este 7 óráig lesz lezárva az autós forgalom elől, írja az MTI a Fővárosi Önkormányzati közleménye nyomán. A lezárásban a FÖRI, a rendőrség és a Budapest Közút kollégái segítenek.

Előző hétvégén is megnyitotta a rakpart ugyanezen szakaszát a főváros, ahogy írták, „ezzel azt segítve, hogy ne alakuljanak ki csoportosulások, ne gyűljenek össze sokan a legnépszerűbb kirándulóhelyeken”. Már akkor jelezték, „a rakpartot érintő beruházások elindításáig ezentúl minden hétvégén birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok”.

A FÖRI munkatársai – a járványhelyzetre tekintettel – folyamatosan figyelmeztetik az arra közlekedőket a járványügyi szabályok betartására, a maszkviselés és a távolságtartás szabályaira.

Karácsony Gergely főpolgármester arra kérte levélben Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitányt, hogy a húsvéti ünnepi hétvégén a rendőrök is fokozottan segítsék és figyeljék a maszkviselés és a távolságtartás szabályainak betartását, különös tekintettel a Margitszigetre és a rakpartra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!