Megnyitják a gyalogosoknak hétvégén a pesti rakpartot

2021. március 26. – 10:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Megnyitjuk a gyalogosok számára hétvégén a pesti rakpartot, ezzel azt segítve, hogy ne alakuljanak ki csoportosulások, ne gyűljenek össze sokan a legnépszerűbb kirándulóhelyeken. A rakpartot érintő beruházások elindításáig ezentúl minden hétvégén birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok” – írja közleményében a főváros.

Március 27-én tehát megnyitják a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között. A közlemény szerint ezzel „több lesz a gyalogosan bejárható szabad tér Budapesten, kevesebb lesz az esély arra, hogy sokan legyenek egy helyen”.

A rakpart szombaton reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autós forgalom elől.

A közleményben felhívja a főváros a figyelmet a járványügyi szabályok betartására: viseljék a maszkot, tartsanak egymástól védőtávolságot, figyeljünk oda egymásra és magunkra – írják. Azt is kérik, hogy lehetőleg ne autóval hajtsanak a rakparthoz, válasszák inkább a sétát, biciklit vagy tömegközlekedést.

Emellett azt is írják, az Énbudapestem oldalán és a Városháza Facebook-oldalán összegyűjtve megtalálhatóak Budapest parkjai, kirándulóhelyei, védett és védelemre tervezett természetközeli területei, figyelembe véve a természetvédelem sajátos szempontjait és a kerületek által lezárt területeket is. Elsősorban a lakóhelyünkhöz közeli zöldfelületeket látogassuk, ahova gyalog vagy biciklivel el lehet jutni – teszik hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!