Kocsis Máté úgy hozott nyilvánosságra egy nyilvánosan elérhető levelet, hogy elferdítette annak tartalmát

2021. március 31. – 10:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon azt mondta, „a transzparencia jegyében” nyilvánosságra hozza a TASZ levelét, de az egyébként teljes szövegével nyilvánosan elérhető levélből csak kiragadott részleteket posztolt – írja a TASZ.

A jogvédő szervezet a hazai és az uniós döntéshozók figyelmét arra szerette volna felhívni, hogy a járvány, és az azzal járó korlátozások tovább fokozzák a hátrányos helyzetű térségekben, mélyszegénységben élő emberek nehézségeit. Az erről szóló levélben az ENSZ-bizottsági állásfoglalásra hivatkoztak, amely több veszélyeztetett csoport között megemlíti a menedékkérőket is. A jogvédő szervezet ugyanakkor nem a számukra, hanem

a magyarországi szegénytelepek és a hátrányos helyzetű települések lakóit segítő speciális járványügyi intézkedéseket javasolt.

Ez látszik a levél teljes szövegéből, amit a TASZ már korábban nyilvánosságra hozott a saját honlapján.

Kocsis Máté a fenti Facebook-posztjában mégis arról ír, hogy a TASZ szerint a migránsokat kellene előbb oltani. Ugyanerről a Fidesz frakcióvezetője után beszámolt az MTI és a köztévé is, anélkül, hogy megkeresték volna a TASZ-t, vagy pontosan idézték volna a nyilvánosan is elérhető levél tartalmát. A jogvédő szervezet hiába kérte a közpénzből működő MTI-t, hogy a TASZ álláspontját is közöljék, a hírügynökség ezt nem tette meg.

Kocsis Máté bejegyzése alatt egyébként megjelent a Fidesz másik ismert politikusa, Budai Gyula is, aki a következő hozzászólással járult hozzá az eszmecseréhez: „TASZ-t oltsák utoljára !”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!