Csütörtökön akár 20 mm-nyi eső is várható az ország északkeleti részén

2021. március 31. – 12:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek virradóra hidegfront vonul át Magyarország fölött, az előterében csütörtök délutántól záporok, zivatarok alakulhatnak ki – írja az Időkép.

Csütörtök lesz a hét legmelegebb napja, a nyugati országrészben többfelé a 25 Celsius-fokot is elérheti a csúcshőmérséklet. Ám délutántól egyre több lesz a gomolyfelhő, és kezdetben főként az Északi-középhegységben, majd késő délutántól északkeleten és a Tiszántúlon, este már délnyugaton is számolni lehet záporok, zivatarok kialakulásával.

A legtöbb zivatar előreláthatóan északkeleten alakulhat ki, itt kellően nedves lesz a levegő ahhoz, hogy a hevesebb gócoknál akár 15-20 mm-nyi csapadék is hulljon. A zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

Péntekre visszaesik a hőmérséklet, záporok elsősorban az ország keleti részén, a délelőtti órákban fordulhatnak elő, de napközben már túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az északias szelet erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Délután 11 és 16 fok között alakulhat a hőmérséklet.

A hétvégén is több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Szombaton az északnyugati szelet többfelé erős, viharos lökések kísérhetik. Délután 8-14 fok valószínű. Vasárnap élénk lesz az északi szél, napközben csupán 7-12 fok várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!