Gazdijogsi programot indít a kutyatartóknak a Nébih

2021. március 31. – 10:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ősszel indul a gazdijogsi.hu online oktatási platform, amelynek célja, hogy a felelős kutyatartásra oktassa azokat, „akik a jó gazda gondosságával szeretnének kutyáikról gondoskodni” – közölte szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az önkéntesen vállalható, ingyenes, online képzés várhatóan szeptembertől, e-learning képzéssel indul. A programot azért hirdették meg, mert a Nébih a hatósági ellenőrzések során gyakran találkozik viadalra nevelt és nevezett kutyákkal és áldatlan körülmények között tartott és szaporított ebekkel. Emellett azt is látják, hogy még ennél is több az olyan kutya, amelyet vagy magára hagynak, vagy a tudatlanság miatt rosszul tartanak Magyarországon.

Hazánkban körülbelül másfél millió kutyát tartanak, amely a lakosságszámra vetítve nemzetközi viszonylatban is soknak számít.

„Szemléletváltásra és oktatásra van szükség ahhoz, hogy a kidobott, nem megfelelően tartott állatok tábora számottevően csökkenjen, egyúttal magasabb szintre lépjen az állattartói kultúra hazánkban” – olvasható a programot bejelentő közleményben.

Orbán Viktor februárban Alfival, a vizslával reklámozta a kormány állatvédelmi kérdőívét. Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Orbán Viktor februárban Alfival, a vizslával reklámozta a kormány állatvédelmi kérdőívét. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a gazdijogsi kapcsán azt mondta:

több mint 260 ezer ember töltötte ki a kormány állatvédelmi kérdőívét, az ott beérkező „egyhangú” vélemények alapján dolgozzák ki a gazdijogsit, az Agrárminisztérium támogatásával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől