Artistaképző intézet épül a Nyugati pályaudvar mellett

2021. március 31. – 18:45

Artistaképző intézet épül a Nyugati pályaudvar mellett
Forrás: Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft.

Másolás

Vágólapra másolva

A Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Alapfokú Táncművészeti Iskola kap helyet a Nyugati pályaudvar melletti, több hajóból álló mozdonycsarnok felújításával létrejövő épületkomplexumban. A 22 ezer négyzetméteres területen közparkot is kialakítanak, írja az MTI.

Az iskola a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ projektjének első lépéseként valósulhat meg, a VI. kerületben, az Eiffel tér, a vasúti pálya, a Ferdinánd-híd és a Podmaniczky utca által határolt, régóta üresen álló területen.

Bajkai István országgyűlési képviselő a terület rehabilitációjáról a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány a központ létrehozását kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította, és az eredeti tervek szerint 2023-ban meg is valósulhat.

Hozzátette, az üresen álló mozdonycsarnokból artistaképző iskolát építenek, próbatermeknek és előadótermeknek is helyet adó épületkomplexumot hoznak létre.

Korábban írtunk róla, hogy egy 60 méteresre tervezett üveggömb lenne a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ otthona, ehhez tartozna egy istálló, ahol a cirkuszi állatokat tartanák, az artistaképző pedig a mozdonycsarnokban üzemelne. Maga a beruházás boríthatja a zöldfelületekre és gyalogos kapcsolatokra vonatkozó eddigi terveket, de maga alá temetheti a nemrég bejelentett Déli–Nyugati vasúti alagút tervezett mélyállomását is, az összes kapcsolódó fejlesztéssel együtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!