Fidesz-alapító: Orbán Viktor ön- és közveszélyes elme

2021. március 30. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fideszt harminchárom évvel ezelőtt, 1988. március 30-án 37 fiatal egyetemista alapította. Az alapítók egyike, Kardos József ebből az alkalomból levelet írt Áder János köztársasági elnöknek, amelyben igen élesen bírálta egykori párttársait, Orbán Viktort és a Fidesz politikáját. A nyílt levelet a Magyar Narancs teljes egészében közölte. Néhány erős kijelentés Kardos írásából:

  • A Fiatal Demokraták Szövetsége nyomaiban sem hasonlít a mai Fideszhez sem a politikáját és céljait, sem pedig belső demokratikus működését illetően.
  • Orbán Viktor a saját hazugságaiba is belezavarodó, ön- és közveszélyes elme, aki veszélybe sodorja az országot.
  • A mai Fidesz-tagok csak statiszták egy színjátékban, amelyben az elnökük irányít mindent.
  • Soha annyit még nem loptak el az adófizetők pénzéből, mint amennyit az ő uralkodása alatt.
  • Felépítették a tökéletes, Orwell képzeletét is felülmúló hazugsággyáraikat a mi pénzünkből.
  • Ami most tapasztalható a kapkodó, következetlen és dilettáns járványkezelésben, az mind ennek az elmúlt 10 évnek köszönhető.
  • Nem lehet egy teljesen alkalmatlan miniszterrel és alkalmatlan tisztifőorvossal nekimenni egy ilyen komoly járványnak.

Kardos József 1990-ben a Fidesz soproni elnöke, valamint a szintén soproni születésű Szájer József kampányfőnöke és személyi titkára is volt. A pártból 1998-ban lépett ki, ami után a Sziget Fesztivál programigazgatója lett. 2016-ban interjút adott a Magyar Narancsnak, amelyben szintén nyílt kritikát fogalmazott meg a volt pártjával szemben.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!