Elmarad a hagyományos szondás igazoltatás húsvétkor

2021. március 30. – 15:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jellemzően szondával szűri a locsolkodókat a rendőrség az elmúlt években, ám mint az a Közlekedésbiztonság c. portál cikkéből kiderül, a központi szondás akció idén elmarad.

Bár a logika alapján ennek az oka főként járványügyi elővigyázatosság lehetne, hiszen megesett már, hogy ugyanazzal a szondával, steril cső nélkül, néhány centiről szondáztattak a rendőrök Kópházán, a magyarázat szerint nem emiatt marad el, hanem azért, mert

„az elmúlt év baleseti statisztikái optimizmusra adnak okot. Lényegesen nagyobb mértékben csökkent a személyi sérüléses balesetek száma (ez előző öt év átlagához képest közel 20 százalékkal), mint amennyit pusztán a pandémia miatt bevezetett különböző korlátozások indokoltak volna. 165-tel kevesebben vesztették életüket az utakon, mint 2019-ben. Ez jórészt a közlekedők fegyelmezettségének, szabálykövetésének volt köszönhető. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén húsvétkor nem tartunk központi akciót a közlekedők szondáztatására, és arra kérjük a megyei főkapitányságokat, hogy ők se tervezzenek ilyeneket”

– közölte Óberling József ezredes, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője. Megjegyezte, ahol a baleseti adatok indokolják, ott a helyi rendőrkapitányságok vagy a megyei főkapitányságok is tarthatnak célzott akciókat, azonban ezeknek akkor konkrét oka lesz – írta a Magyar Nemzet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!