Öngyilkosságnak akarta álcázni a volt barátja megölését egy kiskunhalasi férfi

2021. március 29. – 10:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölés kísérlete miatt – nem jogerősen – nyolc év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a 39 éves kiskunhalasi férfit, aki leütötte, majd öngyilkosságnak álcázva az esetet, felakasztotta barátját – közölte a bíróság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Sárközy Szabolcs, a bíróság szóvivője azt mondta, a két férfi gyermekkora óta ismerte egymást, rendszeresen találkoztak. Az ügy sértettje kábítószer-fogyasztás miatt rendszeresen pénzzavarban volt, ezért 2015 decemberében a vádlott és szülei házának udvaráról különféle dolgokat lopott el, azokat eladta, amiért el is ítélték. A tárgyak visszakerültek a vádlott családjához, a kár nagy része megtérült.

A vádlott a lopás miatt megharagudott barátjára, azt hangoztatta, hogy meg fogja őt leckéztetni. 2016 nyarán egy éjszaka elrejtőzött a sértett udvarán, majd amikor a férfi hazaért, hátulról leütötte. Ezután az eszméletlen embert a nyakához rögzített hurokkal felakasztotta a kerti zuhanyzó vasállványára, amivel azt a látszatott akarta kelteni, hogy a sértett öngyilkosságot kísérelt meg.

A férfira nagyjából negyedóra múlva élettársa talált rá, aki azonnal értesítette a mentőket. A férfit újraélesztették és kórházba szállították. A gyors orvosi segítségnek köszönhetően életben maradt, de maradandó sérülést szenvedett.

A Kecskeméti Törvényszék távmeghallgatás keretében megtartott tárgyaláson nyolc év börtönre ítélte a kiskunhalasi elkövetőt. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és a védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett a Szegedi Ítélőtáblához.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kövess minket Facebookon is!