Korszerűsített hannoveri villamossal lehet utazni az 50-es villamos vonalán

2021. március 29. – 12:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megkezdi utasforgalmi próbaüzemét a korszerűsített TW, azaz hannoveri villamos hétfőn az 50-es villamos vonalán – írja a BKV Zrt. közleménye.

A vállalat 20 éve üzemelteti Budapesten a TW, közismertebb nevén hannoveri villamosokat. Ebből a típusból most egyet, a 1624-es pályaszámút korszerűsítették, ami a BKV tervei szerint hétfőn, a déli órákban kezdi meg utasforgalmi próbaüzemét.

Az átalakításnak köszönhetően nőtt az utasok kényelme, és gazdaságosabbá vált a jármű üzemeltetése. Az utastérbe és a vezetőtérbe is klímát építettek be, megszüntették a visszapillantó tükröket, helyettük a járműfedélzetet is figyelő kamerás rendszert építettek be.

A járművezetők védelme érdekében a vezetőfülkét teljesen zárttá változtatták, kihajolás elleni védelemmel ellátott eltolható, sötétített ablakokat szereltek be, a külső és belső világítást pedig takarékos LED-égőkre cserélték. A lenyíló lépcsőket fix kivitelűre cserélték, és új ajtókat szereltek fel. A teljes utastéri arculat a CAF, és a korszerűsítésen áteső Tátra és KCsV villamosokéval megegyező dizájnt kapott – írták.

A fix kialakítású lépcsőkkel gyorsabb lesz a fel-és leszállás, és az ajtók záródása után a jármű azonnal indítható. A további járművek átalakításáról a próbaüzem tapasztalatainak összegzése után születhet majd döntés – olvasható a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!