Zsámbéki kislaborból, magyar vegyész segítségével terítették volna a hamis nyugtatót Norvégiában

2021. március 26. – 09:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy zsámbéki kislaborba vezettek annak a bűnszervezetnek a szálai, amit a napokban a norvég és a magyar hatóságok közösen lepleztek le, értesült a Telex.

Információnk szerint a Pest megyei laborban tavaly nyáron egy vegyész segítségével kezdtek nagyobb mennyiségben hamis nyugtató hatású gyógyszereket gyártani, amit aztán Norvégiában akartak eladni.

A bűnszervezet feje egy magyar férfi volt: ő gondoskodott a hamis gyógyszerek gyártásához, csomagolásához szükséges alapanyagok beszerzéséről, ő irányította azt a zsámbéki vegyészt is, aki a tablettákat legyártotta, és ez a férfi volt az, aki társai segítségével végül egy Norvégiában élő másik férfinak adta el a hamis tablettákat. Úgy tudjuk, a bűnszervezet végül úgy bukott le, hogy a norvég rendőrök megállították és ellenőrizték azt a magyar teherautó-sofőrt, aki a tablettákat kicsempészte Magyarországról.

A raktérből pedig több mint 100 ezer darab nyugtató került elő.

Információnk szerint a bíróság ma dönt annak az öt férfinak a letartóztatásáról, akik a gyanú szerint tagjai lehettek a bűnszervezetnek. Kérdéseinkkel kerestük a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét, aki az ügyben későbbre ígért tájékoztatást.

Frissítés: Az ügyészség közleményben számolt be a gyógyszerhamisító bűnszervezet felszámolásáról. Ebben azt írták, hogy a nemzetközi igazságügyi együttműködés eredményeként megalakult magyar-norvég közös nyomozó csoport összehangolt akció során több mint 9 millió hamis, nyugtató hatású tablettát foglaltak le.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói március 24-én több helyszínt érintő összehangolt akciót hajtottak végre. Ennek során:

  • több mint 9 millió hamis tablettát,
  • két darab tablettázógépet,
  • több mint százezer gyógyszeres üveget, valamint
  • több tízezer, üvegek jelölésére használatos matricát

foglaltak le.

A rendőrök összesen hat személyt állítottak elő és hallgattak ki bűnszervezetben, pszichotróp anyag tartalmú gyógyszerre elkövetett gyógyszerhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyészség öt gyanúsított letartóztatására tett indítványt, mivel esetükben fennáll a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!