Családi vállalkozásban futtatott fiatal lányokat egy hódmezővásárhelyi anya és két fia

2021. március 25. – 08:57

frissítve

Családi vállalkozásban futtatott fiatal lányokat egy hódmezővásárhelyi anya és két fia
Rajtaütés a prostituáltakat futtató családon – Fotó: Nemzeti Nyomozó Iroda

Másolás

Vágólapra másolva

Családi vállalkozásban futtathatott lányokat egy hódmezővásárhelyi nő és két fia a Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúja szerint. A Police.hu arról ír, hogy öt fiatal, korábban is prostituáltként dolgozó nőt kényszerítettek 2016 és 2019 között erőszakkal és fenyegetéssel arra, hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak különböző férfiaknak, majd az ezért kapott pénzt elvették tőlük, és saját megélhetésükre fordították.

Az áldozatokat általában a közösségi oldalakon ismerte meg az idősebb férfi, K. A.: szerelmi viszonyt alakított ki velük, majd meggyőzte őket arról, hogy álljanak be prostituáltnak. A megkeresett pénzből viszont semmit nem kaptak, sőt, K. A. gyakran megalázta és bántalmazta a lányokat, és előfordult, hogy éheztette, vagy bekábítószerezte őket.

Míg K. A. közvetlenül a lányokkal foglalkozott, a férfi édesanyja, F. K. és kiskorú testvére, K. D. a hirdetéseket és a lányok szállítását kezelte. A családi vállalkozással az NNI szerint közel 20 millió forintot kerestek az elmúlt években.

Március 23-án reggel tartottak a nyomozók házkutatást a család két hódmezővásárhelyi és egy sándorfalvai lakcímén, ahol hétmillió forint értékben foglaltak le tőlük aranyékszert, használati cikkeket, készpénzt, és zárolt üzletrészeket.

Mindhárom családtagot a Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntettével és további bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja, bűnügyi őrizetbe vette őket, és kezdeményezte letartóztatásukat. Ha beigazolódik a gyanú, akkor az elkövetőket akár 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!