Szél Bernadett is kapott egy félrement levelet

2021. március 24. – 13:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szél Bernadett még három hónappal ezelőtt fordult a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézményhez közérdekű adatigényléssel. Többek között arra volt kíváncsi, hogy az intézményben van-e fertőzött, a járvány kezdete óta hány gondozott, illetve gondozó fertőződött meg, és hány gondozó van esetleg kórházban.

Választ most kapott, és véletlenül megküldték neki a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének levelét is, amiből kiderül, minden kérdésre a minisztériumból érkezett a válasz, nem pedig az otthonból.

Persze csak ha válasznak tekinthetjük, hogy a legtöbb kérdésre azt írták, nem kezelnek vele kapcsolatos adatot, elutasítják a választ, vagy nem tudják. Az angolnaszerű válaszadásra szép példa, amikor „a járvány kezdete óta hány gondozott, illetve gondozó fertőződött meg koronavírussal?” kérdésre azt válaszolták:

„A kérdés pontos időpontot nem tartalmaz, így az intézmény nem tud adatot szolgáltatni.”


A három hónapja feltett, „jelenleg” kezdetű kérdésekre pedig a mostani, aktuális helyzetről számoltak be. A képviselő kérdéseit, illetve az azokra érkezett válaszokat itt olvashatja.

Szél Bernadett volt, aki hivatali visszaélés miatt tett feljelentést Müller Cecília ellen, aki véletlenül Hadházy Ákosnak is elküldte azt az emailt, amelyben a kollégáit arról tájékoztatta, hogy nem jó indoklással utasították el a parlamenti képviselő adatigénylését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!