Túl későn jutott el az a felvétel a rendőrséghez, amin egy Berkihez hasonló férfi robogóval büntetőfékez

2021. március 23. – 18:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt héten írtuk meg, hogy vizsgálja a rendőrség azt a videót, amit még tavaly június 25-én hozott nyilvánosságra a bpiautosok.hu, a napokban pedig azután került elő újra, hogy az ügyészség egy hete közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt vádat emelt Berki Krisztián ellen egy három évvel ezelőtti, harmadik kerületi büntetőfékezés miatt.

A tavaly nyári felvételen az látható, hogy egy robogós szintén a harmadik kerületben, a Pusztakúti úton kihajt egy másik jármű elé, majd szándékosan lefékez előtte, hátrafordul és valószínűleg magyaráz is valamit. Azt, hogy ki ül a motoron, nem tudni, a videón – érthetően – a robogó rendszáma és a sofőr arca is ki van takarva. A BRFK a Telex kérdésére azt válaszolta legutóbb, hogy „vizsgálják a felvétel tartalmát”.

Mivel a YouTube-ra feltöltött videó alatt több kommentelő is azt írta, hogy a robogós is Berki Krisztián, ezért megkérdeztük tőle, mennyire lehetnek valósak ezek a vádak. Azt mondta, nem látta ezt a videót, és hívásunkkor azt válaszolta, nem is tudja megnézni, mert „egy tanyán forgat, ahol nincs 4g”, tavaly nyáron pedig nem is volt itthon, három hónapot Cipruson töltött.

A rendőrség kérdésünkre most azt közölte:

a kérdéses videófelvételt a Budapesti Rendőr-főkapitányság megvizsgálta. Tekintettel arra, hogy a szabálysértés már elévült, így eljárás nem indul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!