Feloldották a lezárást az M0-son Halászteleknél

2021. március 23. – 17:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megsérült egy veszélyes anyagot szállító kamion egyik tartálya az M0-s autóúton Halászteleknél kedden délután – írja az MTI.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila azt mondta: a kamion egyik tartálya vélhetően megrepedt, és szivárogni kezdett belőle a veszélyes anyag. Amikor a sofőr ezt észlelte, félreállt a kamionnal.

Az M0-s érintett szakaszát, az M1-es autópálya felé vezető oldalát lezárták, emiatt nagy dugók alakultak ki a környéken. A katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végzett a helyszínen.

Az Útinform azt írta: a 17-es kilométernél a Szigethalom–Tököl lehajtónál terelték le a forgalmat, visszatérni Halászteleknél lehetett. A kiterelés előtt a torlódás 6-7 kilométeres volt.

Frissítés 18:10:

Feloldották az M0-s autóúton elrendelt zárást. A környezetbe kikerült anyagot elkerítették, közömbösítették. A levegőben nem mértek káros anyagot. A sérült tartály tartalmát átfejtették egy másik tartályba. A kamiont egy parkolóba kísérték – mondta Csámpai Attila.

A kiterelés és a pályazár megszűnt, ismét minden sáv járható, de a torlódás még 8-9 kilométeres, csaknem másfél órás az időveszteség. Ezért, aki teheti, még mindig a fővároson keresztül kerüljön – írja az Útinform.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!