Kutyaútlevelek miatt támadják Hadházyt

2021. március 23. – 18:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos ellenzéki képviselő 2020 januárja óta összesen száznál is több kutyának állított ki útlevelet, írja a pestisracok.hu.

A kormányoldali lap szerint ez aggályos, mert Hadházy országgyűlési képviselőként nem folytathat kereső tevékenységet, még ha valamilyen szellemi tevékenységet végez is, azért pénzt nem fogadhat el. Valamint a lap felteszi a kérdést: mégis kinek, kiknek és miért állít ki valaki több mint száz kutyaútlevelet a koronavírus-járvány kellős közepén?

A cikk kérdéseivel megkerestük mi is a parlamenti képviselőt. Hadházy válaszában figyelmünkbe ajánlotta közösségi oldalának friss bejegyzését, amiben reagál az írásra.

A bejegyzés lényege szerint a képviselő a jelenleg hatályos szabályok szerint járt el: az állatorvosi praxisát működtető vállalkozást továbbra is vezeti, részt vesz annak szakmai irányításában, konzultál esetekről az alkalmazottakkal, és ha nagyon szükséges és az országgyűlési munkája engedi, helyettesít is.

Sőt, kutyaútlevelet is szokott kiállítani. Hadházy hozzáteszi, hogy az általa kiadott útlevelek nagy többségét olyan menhelyi állatok kapták, amelyeket külföldi segélyszervezetek adoptálnak.

A tevékenységért viszont a törvényeknek megfelelően nem vesz fel pénzt, fizetést csak a kollégái kapnak. Nyereséget nem vett ki a vállalkozásból, a képviselői alapdíjból tartja fenn a családját – szögezi le Hadházy.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!