Két kiló amfetamint rendelt a darkneten egy balatonfüredi díler

2021. március 19. – 08:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A héten a Balaton partján és a főváros II. kerületében is kábítószerkereskedőket fogott el a rendőrség. Március 16-án Balatonfüreden összesen 2,1 kilogramm amfetamint foglaltak le. Egy nappal később, március 17-én a Bem-rakparton igazoltattak egy férfit, akiknél marihuánát, gombát, két tasak fehér port, bélyeget, és közel egymillió forintot találtak.

Németországból rendelte az amfetamint

Idén január óta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szoros együttműködésben dolgozik külföldi partnerszervekkel, hogy visszaszorítsák az online térben zajló illegális kábítószerkereskedelmet. Ennek során a győri rendőrség március 5-én nyomozást rendelt el kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt a 28 éves balatonfüredi B. Balázs ellen.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A férfi 2020 novembere óta háromszor rendelt kábítószert Németországból, amiért bitcoin kriptovalutával fizetett. Hazai és külföldi postai szolgálatókkal kooperálva a nyomozóknak sikerült beazonosítania az utolsó szállítmányt, majd szervezett akció keretében március 16-án délután Balatonfüreden rajtaütöttek a férfin. Összesen 2,1 kilogramm amfetamint foglaltak le tőle, melynek feketepiaci értéke meghaladja a 6 millió forintot. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Rutinellenőrzésnek indult

Március 17-én a II. kerületi járőrök két férfit igazoltattak a Bem rakparton. Az intézkedés során felmerült a kábítószer birtoklás gyanúja, ezért a rendőrök átvizsgálták a ruhájukat és táskáikat. V. László övtáskájában kiporciózott adagokban kilenc tasak varázsgombát, hét tasak marihuánát, két tasak fehér port, bélyeget, valamint közel egymillió forintot és üres nylonzacskókat is találtak.

V. Lászlót ezután előállították, majd átkutatták a budapesti lakását is. A nyomozók ott közel 140 gramm növényi törmeléket találtak, aminek több mint fele már szintén grammonként ki volt porciózva. A körülbelül 130 adag kábítószer mellett több mint egymillió forintot, illetve három, a kábítószer adagolásához használt digitális mérleget találtak.

A 25 éves V. Lászlót a nyomozók kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatását. (police.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!