Több helyen havazik, Kalocsánál reggelre hét centi hó esett

2021. március 19. – 10:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek éjjel több helyen is havazott az ország középső részén. A legtöbb hó Kalocsa környékén hullott, ahol reggelre a hét centit is elérte a hótakaró vastagsága – írja az Időkép.

Főként a középső tájakon fordult elő csapadék, ami a magasban az ország fölé áramló hidegebb levegőnek köszönhetően a legtöbb helyen hó formájában ért felszínt. A fagypont köré csökkent hőmérséklet miatt többfelé is megmaradt a hóréteg.

Kalocsa mellett Baracson, Galgahévízen, Sárbogárdon és Székesfehérváron is fehér lett a táj egy időre, de mivel péntek napközben fagypont fölé emelkedett a hőmérséklet, a hótakaró el is olvadt. Péntek délelőtt az ország középső részén rövid ideig ismét esni kezdett a hó, amit aztán napsütés váltott fel.

Az igazán tavaszias idő a hétvégén sem köszönt be, szombatra virradóan több helyen ismét előfordulhat havazás, hózápor, helyenként pára-, ködfoltok képződnek.

Napközben ismét számítani kell záporok, hózáporok kialakulására, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A legtöbb napsütés északkeleten várható, nyugaton megerősödik az északi szél. Kora reggel -8, 0, délután 2–8 fokra lehet számítani.

Vasárnap napos, de többfelé szeles idő várható. Számottevő csapadék nem lesz. Hajnalban -9, -1, napközben 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Hétfőn erős, viharos lökések kísérhetik az északias szelet. A napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, elszórtan záporok, hózáporok alakulhatnak ki. Napközben 5–9 fokot mérhetünk. Még kedden is többfelé lehet erős a szél, változóan felhős-napos időre, 6–11 fokos maximumokra van kilátás. (Időkép)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!